Hvad er Trial

Cykeltrial er en relativ lille sport i Danmark, men ganske stor i andre dele af verden. Sporten er dog ved at brede sig hastigt i Danmark.

Trial er balancekørsel, hvor du ikke må berøre jorden med fødderne, når du forcerer en forhindring.

På det mest grundlæggende niveau, må trial på cykel siges at være ekstrem håndtering af 2 hjul. Det at kunne få en lille cykel til at springe rundt på klipper, over betonrør eller træstammer giver et naturligt kick.  Man kan træne hvor som helst, hvad mange også gør, da der ikke er særlig mange klubber i Danmark endnu. Du kan altid finde en udfordring i gadebilledet.

Alle får normalt at vide, at de ikke må køre på trapper og lignende på deres cykler, men på disse cykler er det pludselig ok, og de kan tilmed holde til det. Dog synes vi, at det vil være mere passende at køre på opstillede baner, da dette ikke vil genere nogen. Cykeltrial øger din koncentration og evne til at fokusere, du bruger alle muskler i kroppen og bliver derfor fysisk stærk.

Trialcyklen udmærker sig ved at være lille og let, den har kraftige bremser, en meget lav gearing, trialdæk med lavt dæktryk og intet sæde – for hvem har brug for at sidde ned?

Det bedste er dog det, at man sætter sig nogle mål, og efter adskillige forsøg lykkes det så at nå dem. Her får man det bedste kick i kroppen, man får lyst til mere og sætter sig så nye mål. Alle de små succeser gør, at du får oparbejdet en utrolig selvtillid og tro på dig selv, og hvem har taget skade af det?

Så skulle denne form for cykling være noget for dig, så kontakt os.